bureau-informatie

 

Loco-Motief  Amsterdam  (1990) is een maatschap van Koen Go en Marien Meijering.
Een gemeenschappelijke interesse in andere vormen van wonen en werken leidde in 1990 tot de oprichting van het bureau.

Marien is de tekenaar en Koen de regelaar. Samen ontwerpen ze. Naast Loco-Motief hebben zij samen twee dochters Bo Shan ('95) en Mulan ('98).

 

Koen Go (1957), bouwkundige

heeft in 1987 zijn architectuurstudie afgebroken om te werken in het mede door hem opgerichte collectieve bouwbedrijf waarin een aannemerij werd gecombineerd met een architectenbureau.

Hoewel in vele landen gebruikelijk bleek in de Nederlandse bouwpraktijk de combinatie van een architectenbureau en een aannemerij erg lastig. Loyaliteits conflicten speelden op bij vele facetten van het werk.

 

Marien Meijering (1962), architect

studeerde in 1990 af aan de TU in Delft.
Haar afstudeerwerk betrof een verzorgingshuis voor senioren gecombineerd met allerlei stedelijke functies zoals een theaterzaal als reactie op een onderzoek naar het PVE voor het  verzorgingshuis Tabita, een stage bij architect M.Wijnen,

Na de oprichting van Loco-Motief heeft zij enkele uitstapjes gemaakt naar andere bureau's waaronder Edhoffer & v Exel-architecten, CASA-architecten en ADP architecten.

Een verlangen naar onafhankelijk zijn, een in grote lijnen met Koen overlappend esthetisch en sociaal gevoel beïnvloedt de keuze voor het hebben van een eigen bureau.